Eerste vragen:
- Hoe reserveer ik een liftservice?
Je kunt TLIFTJE.BE reserveren via het online contactformulier. Ook bellen of mailen kan, vraag gerust wat extra informatie vooraleer een definitieve afspraak gemaakt wordt.


- Op welke dagen komen jullie?
TLIFTJE.BE is 7 dagen op 7, 24u op 24 inzetbaar. Voor 6u en na 20u wordt een toeslag gerekend. Eveneens op zon- en feestdagen.


- Moet ik mij laten verzekeren?
Verzekering (BA) is inbegrepen in de prijs.
(vrijstelling ten laste van de klant: 300 euro per schadegeval) Wie de te liften goederen wenst te verzekeren, doet dit via z'n eigen makelaar.


- Hoeveel plaats moet ik voorzien?
Ongeveer 2 parkeerplaatsen, onder het raam waar de meubelen naar binnen/buiten moeten gebracht worden. Bij langere liftservice zorgt u best voor een parkeervergunning bij de gemeente. Indien gewenst kijkt tliftje.be voor de nodige vergunningen of verkeersborden.

 

- Hoe wordt afgerekend?
Om wanbetalingen te vermijden, wordt er meteen na de dienstverlening contant afgerekend.

Betalen via smartphone is ook mogelijk (Bancontact-app)

 

- Onvoorziene omstandigheden?
We begrijpen dat plannen soms veranderd moeten worden. Bij wijzigingen vragen we dit minstens 24u op voorhand te laten weten. Indien we onverricht ter plaatse komen, rekenen we de kost van één uur liftservice.

Algemene voorwaarden:
Voorzie voldoende vrije ruimte voor het plaatsen van de lift
onder de raamopening.
Voor een vlotte dienstverlening dienen minimaal 2 mensen aanwezig te zijn.

 

Enige vertraging kan steeds optreden door het uitlopen van een voorgaande job, fileproblemen of slechte weersomstandigheden, en vormen geen reden tot klacht noch schadevergoeding.
Wij behouden het recht, om in zeer uitzonderlijke omstandigheden, onze planning te wijzigen om alsnog een vlot verloop te kennen.

Bij windsnelheden van meer dan 45 km/uur behouden wij het recht verhuizingen met lift te verplaatsen naar een andere datum.
 

Alle dozen moeten goed dicht gekleefd zijn, deuren van kasten horen op slot, schuiven en losse planken moeten uit de kasten ten einde schade tijdens het transport te beperken.
Schade veroorzaakt tijds de liftservice dient steeds meteen besproken te worden. Nadien vervalt alle aansprakelijkheid. Krassen, schrammen, roest en oxidatie is uitgesloten, en vallen niet onder aansprakelijkheid. Vrijstelling bij schade bedraagt 300 euro en is steeds voor rekening van de klant.

 

De betaling van uw liftservice dient steeds contant te gebeuren, tenzij anders afgesproken voor de aanvang van de liftservice.
De klant mag onder geen beding aan schuldvergelijk doen. De factuur dient ten alle tijd te worden vereffend ongeacht er schade is ontstaan. Schade dient geregeld te worden met de verzekeringsmaatschappijen onderling.

 

Bij bestelling van uw liftservice gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden zoals hierboven vermeld.

Onze troeven:

Door onze professionele bediening bent u steeds vlot en veilig geholpen. Zowel particulier als professioneel kunt u bij ons terecht voor levering, verhuis en afhaling van goederen en inboedel. Indien gewenst zorgt tliftje.be ook voor transport met bestel- of vrachtwagen.

We tillen alles wat niet zwaarder is dan 400 kg met het grootste gemak tot negen verdiepen hoog.

U wint kostbare tijd zonder ongemakken en zonder schade op te lopen aan goederen of, nog belangrijker, aan uw rug.
Liften van goederen is voordeliger dan u denkt:

U bent zeker van een goeie afloop. U bespaart op personeelskosten en vermijdt overbelasting van de rug en ledematen.

Met TLIFTJE.BE staan we garant voor een vlotte service!

© 2011 - 2020 tliftje.be VOF - BE 0506.891.811

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now